Belsőépítészeti tervdokumentáció tartalma

A belső terek kialakítása bonyolult folyamat, de olyan tervező iroda keresése, aki a legjobban megfelel álmaink otthonának megtervezésére, még nagyobb kihívást jelent.

Arra törekszünk, hogy olyan belső teret hozzunk létre, amely összhangban áll az ember egyedi karakterével, életmódjával és kívánságaival.

Az alábbiakban bemutatott információk segítenek megérteni működési elvünket, azokat a konkrét munkafázisokat, amelyekből a belsőépítészeti projekt áll, valamint azt, hogy pontosan mit is tartalmaz a munka befejeztével átadásra kerülő kiviteli tervdokumentáció.

Bemutató belsőépítészeti terv letöltése

Bemutató belsőépítészeti terv letöltése

Belsőépítészeti tervezés folyamata

Felmérés

Új építésű ingatlanok esetén az építész által készített koncepció rajzok, vagy már kész alaprajzok részletes tanulmányozása.
Átépítendő ingatlanok esetén a helyszín bejárása,  felmérése és befotózása

Konzultáció

Részletesen felmérjük az ügyfél igényeit.
Itt kerül átbeszélésre a családmodell, helyiségfunkciók, szokások, műszaki megkötések, árkategória meghatározások.
Az ügyfél elképzelései alapján pontosítjuk a stílusirányzatot.

Alaprajz szintü tervezés

A meglévő alaprajzból vagy a felméréskor készített rajzból kiindulva több féle alaprajz vázlatot készítünk.
Ezeket prezentáljuk az ügyfél felé és közösen átbeszéljük azokat.
A végleges alaprajz elkészültekor megkezdjük a munkát a 3D modeltérben.

3D modellezés

A tervezés ezen folyamatában lemodellezük az épületet, majd lépésről-lépésre felépítjük a komplex belső tereket, minden aporó részletre ügyelve.
Adott szakaszonként bemutatjuk a megtervezett helyiségeket az ügyfélnek (látványterv formájában), lehetőséget adva kissebb változtatásokra, mind modell szinten, mind színekben anyagokban.
A folyamat lezárárasként elkészítjük a fotórealisztikus látványterveket.

Műszaki tervek előkészítése

Ezen szakaszban elkészítjük a projekthez tartozó teljes műszaki dokumentációt: Berendezési alaprajz, Bontási és falazási terv, Burkolat kiosztási terv, Víz és csatorna kiállások helye, Álmennyezeti terv, Világítási terv (Lámpatest poziciók, típusok és kapcsolások), Dugalj terv, Falnézetek egyedi bútorok műszaki rajzaival, konszignációs táblázatok.

Belsőépítészeti tervdokumentáció elkészítése

A legutolsó folyamat során a korábban elkészűlt magas minőségű látványterveink, valamint a részletes, minden szakágra kiterjedő műszaki dokumentációink összekapcsolásával elkészítjük a kiviteli tervdokumentációt, .pdf formátumban az ügyfél részére bocsájtjuk.

Árak

15.000,- HUF/m2 -TőL

Árak

15.000,- HUF/m -TőL

Mit csinál egy belsőépítész?

A belsőépítész, ahogyan a megnevezésében is benne van, építész. A belsőépítész munkája a belső terek kialakítása. Igen magas szintű szakismeretet igényel, hiszen falakat mozgathat, áthelyezhet tereket, a különböző funkciókat felcserélheti. Az így kialakított tereket megtölti tartalommal, játszik a színekkel, a különböző anyagokkal. Megtervezi a dekorációt és a fényeket. Vagyis egészen a terek megtervezésétől a belső terek végleges kialakításáig azzal foglalkozik, hogy minden egyes elemmel egy meghitt otthont teremtsen. Természetesen mindezt a megbízó elképzelései szerint, vele folyamatosan egyeztetve. Fontos megjegyezni, hogy egy belsőépítész nem csupán egy magáningatlan esetében kap szerepet, hanem üzletek, vendéglátó egységek, szállodák megbízottjaként is. Ezekben az esetekben természetesen másak az igények, más a funkció, ezzel együtt más jellegű anyagok kerülnek beépítésre, hiszen egy lakástól lényegesen eltérő a célcsoport.
Azt már említettük, hogy ez a munka szerteágazó ismeretet követel. De melyek ezek a területek? Nos, egy belsőépítész számára szükségesek az építészeti alapismeretek. Ahhoz, hogy bútorokat tervezzen, szükséges bizonyos szintű fém- és faipari ismeret. Mindezek mellett naprakész információval kell rendelkezni a hazai és a nemzetközi dizájn trendekről, és a legújabb termékekről.
És ha már a termékeknél tartunk, egy jó belsőépítész pontos ismerettel rendelkezik ezen termékek, anyagok beszerzési helyéről, azok áráról, az egyszerű csapteleptől a függönyökön keresztül egészen a bútorokig. Miután a munkája során sok különböző szakipari területtel is együtt dolgozik – gépész, statikus, villanyszerelő, grafikus, webszerkesztő –, így azokat a területeket is ismernie kell bizonyos szinten, hiszen megfelelő kommunikációval ezeket a területeket a belsőépítész hangolja össze.

Milyen anyagokkal dolgozik a belsőépítész?

Nagyon nehéz erre a kérdésre egy egyszerű választ adni. Valószínűleg az előzőekben leírtakból érzékelhető, hogy az építészetben nem találunk még egy olyan szakterületet, ahol annyi különböző anyagot használnának, mint a belsőépítészetben. Tulajdonképpen azt mondhatnánk, hogy a használt anyagoknak csak a fantázia és a kreativitás szabhat határt. Azt azonban érdemes kiemelni, hogy a legtöbb belsőépítész előnyben részesíti a természetes alapanyagokat. De játszik a falszínekkel, a fényekkel, üvegekkel, különböző antik és modern bútorokkal és még sorolhatnánk. Mondhatjuk azt, hogy egy jó belsőépítész fantáziájának nincsenek határai. És ez a határtalan fantázia az, ami a felhasznált anyagokat, az alkalmazott technikákat, technológiákat megteremti.