Egyre nagyobb igény van a lakberendező munkájára

Az utóbbi időben azt a tapasztaljuk, hogy egyre többen gondolkodnak úgy, hogy egy lakberendező segítségét kérik a lakásuk, ingatlanuk paraktikus, esztétikus berendezéséhez. Amíg korábban az volt a megszokott, hogy én sokkal jobban tudom, hogy mire van szükségem, mik az én igényeim, ma már egyre többen látják be, hogy egy profi lakberendező csodákra képes.
Tapasztalatból mondjuk, hogy sok ügyfelünk szájtátva nézte a végeredményt, és meg is jegyezte, hogy olyan ötleteket valósítottunk meg, amire még a legmerészebb álmaiban sem gondolt volna.
De természetesen minezen álmok megvalósításához szükségünk van arra, hogy megismerjük azokat. Pontosan ezért fontos, hogy előzetesen egyeztessük az elképzeléseket, hiszen csak ennek ismeretében tudjuk túlszárnyalni az álmokat.
Általános vélekedés szerint a lakberendező az, aki berendezi a lakást. A valóságban azonban ez ennél azért jóval összetettebb dolog.
A lakberendező a már meglévő tereket tölti meg színnel, élettel, kész bútorokkal, dekorációs elemekkel.
Ahhoz, hogy ez tökéletesen sikerüljön, egy profi lakberendező megfelelő térlátással, forma és stílusérzékkel, termékismerettel kell hogy rendelkezzen.
És ez még mindig nem elég! Napi szinten frissen kell tartani a tudását, az anyagismeretet, hiszen a dizájn terméket gyártó cégek szinte naponta új termékekkel, anyagokkal jelennek meg.

A lakberendező egy kicsit pszichológus is

Lehet, hogy ez most különösen hangzik, de valóban rendelkezni kell pszichológiai ismeretekkel. Egy lakberendező, ahogyan az előzőekben már bemutattuk, kiválasztja a színeket, a bútorok stílusát, esetleg a függönyök, szőnyegek anyagát, mintáját. De! Egy lakberendező egy érzést közvetít, egy stílust teremt meg, és egy hangulatot varázsol az adott otthonba, környezetbe. Ehhez ismerni kell az ügyfél elképzeléseit, habitusát, igényeit. Álmokat valósítunk meg, tehát tisztában kell lennünk azzal, hogy az ügyfelünk mekkorát álmodott. És most teljesen mindegy, hogy egy otthonról, egy irodáról egy üzlethelyiségról beszélünk, ezekt az álmokat nem csupán ismerni, de némiképp irányítani is szükséges. Vannak esetek, amikor bizony kissé vissza kell húzni ezekt az elképzeléseket a realitás talajára, de természetesen olyan is előfordul, hogy kissé szabadabbra kell engedni a fantáziát. Nos, ehhez mindenképpen szükség van egyrészt megfelelő kommunikációs képességekre, másrészt valóban nem haszontalan, ha van némi pszichológiai ismeret is.
A lakberendező, illetve a mi feladatunk, hogy az ügyfél elképzelési megvalósuljanak, az ő komfortérzetük megfelelő legyen, stílusos legyen, és lehetőleg tükrözze az egyéniségüket. És miután nincs két egyforma ember, ez nem egy egyszerű feladat.

Milyen esetekben keressenek bennünket?

Röviden válaszolva akkor, ha egy esztétikusan, otthonosan, praktikusan, a funkciónak és az elképzeléseknek minden tekintetben tökéletesen megfelelő belső térre vágynak. És mindegy, hogy az otthoni környezetről vagy üzleti környezetről legyen szó, ez az igény sok helyzetben jelentkezhet. Ebből szeretnénk néhányat kiemelni pontokba szedve a teljesség igénye nélkül, mintegy ötletbörzeként.

  • újépítésű ingatlan vagy új iroda, üzlethelyiség esetén kívánja megterveztetni a belső teret,
  • lakásfelújítás tervezése előtt áll,
  • már meglévő lakása, háza, irodája, üzlethelyisége van, és szeretné átrendezni, mert nem elégedett a jelenlegi berendezéssel, hangulattal.

Fontos kiemelni így a végén, hogy új építés, vagy felújítás esetén mindenképpen javasoljuk már a tervezési szakban a lakberendező bevonását.